Güvenlik TV Bölüm 18 – Dr. Hayrettin Bahşi ile Türkiye’de Siber Güvenlik

Güvenlik TV’nin 18. bölümü ile karşınızdayız. Bu bölümde konuğumuz TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü Dr. Hayrettin Bahşi. Konuğumuz ile Türkiye’de Siber Güvenlik konusunu konuştuk.

Program öncesinde izleyicilerimizden aldığımız sorulara da cevap veren konuğumuza yöneltilen sorulardan bir kısmı şunlar.

-Siber Güvenlik Enstitüsünün kurulum amacını sizden dinleyebilir miyiz?
-Tübitak olarak ülkenin siber güvenlik stratejisine nasıl katkınız oluyor?
-Siber Güvenlik noktasında sizin gördüğünüz eksikler nelerdir?’Siber Güvenlik’ su an sadece kurumlar için konuşulan bir konu mu sizin açınızdan yoksa bireyler için bir siber güvenlikten de bahsediyormusunuz, görev tanımınızın içinde bu konu da var mı?
-Penetrasyon testlerini gercekleştiren şirketler ve uzmanlar için bir akreditasyon merkezi olma gibi bir planınız var mı?
-“Siber Ordu” lafı çokça ortalıklarda dolaşıyor ve Tubitak’ın ismi ile birlikte anılıyor. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz? Gerçekten Türkiye’nin bir siber ordusu var mı?150’uzman alındığına dair bir söylem var,bu işin aslı nedir?
-Siber Güvenlik Yaz Kampı hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?Bu kampın amacı nedir,kimler katıldı,nasıl geçti,ne kazanımları oldu gerek kurumunuz gerek katılan bireyler için?
-Türkiye’de bulunan command and control merkezleri için özel bir çalışma, inceleme yapılıyor mu ? Yapılıyorsa teknik analiz raporları paylaşılacak mı ? Grum, Flame. (http://threatpost.com/en_us/blogs/grum-botnet-attempts-another-comeback-fails-again-091812 http://www.netxt.com/kaspersky-experts-reveal-flame-command-and-control-center-structure/)
-TR-Cert / TR-BOPM diğer ülkelerde olduğu gibi neden daha aktif bir rol oynamıyor ? Artık Siber Güvenlik Enstitüsünde mi aktif rol oynayacak ?
-Devlet sitelerinin periyodik taranması, yakından izlenmesi gibi bir çalışma gündemde var mı ?
-Zararlı yazılım analiz labı var mı ? Kurulması planlanıyor mu ?
-Ulusal Bilgi Güvenliği kapısı (www.bilgiguvenligi.gov.tr) sizin enstitütü tarafından mı işletiliyor?Kurumların ve son kullanıcıların siteye ilgisi nasıl?
-Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı’nın yenisi düzenlenecek.Enstitünüz bu tatbikatta hangi rolü üstleniyor?Bu tatbikat hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Bizim için keyifli bir sohbetti, umarız sizler de keyifle izlersiniz.

Görüş ve önerileriniz için [email protected] ve [email protected] adreslerine mail atabilirsiniz. Güvenlik TV’yi Twitter’dan takip etmek için @guvenliktv

One Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.