Güvenlik TV Bölüm 14 – Av. M.Gökhan Ahi ile Bilişim Suçları

Güvenlik TV’nin 14. bölümü ile karşınızdayız. Bu bölümde konuğumuz Türkiye’de Bilişim Hukuku denince akla gelen ilk isimlerden birisi olan avukat M.Gökhan Ahi. Konuğumuz ile son zamanlarda gündemi çokça işgal eden RedHack eylemlerinden, Anonymous’un saldırılarından konuştuk ve bu eylemleri hem hukuki açıdan hem de sosyal etki açısından değerlendirdik.
Bunun yanında, geçen hafta taslağı yayınlanan Siber Güvenlik Stratejisi Belgesi hakkındaki görüşlerini de sorduğumuz konuğumuz M.Gökhan Ahi’ye çokça eleştirilen ve Anonymous’un bir takım eylemlerini destekleyenlerin aslında suç işlemediklerini, protesto hakkını kullandıklarını ifade eden yorumunu da sorduk.

Program öncesinde izleyicilerimizden adığımız sorulara da cevap veren konuğumuza yöneltilen sorulardan bir kısmı şunlar?

Redhack taraftarı mısınız? RedHack’in yaptığı eylemleri destekliyor musunuz?
Redhackin twitter hesabı düşüncelerini yansıttığı twitlerinden dolayı mı yoksa kişisel verilerin paylaşılmasında yaptığı ihlalden dolayı mı kapatılmıştır?
Redhack ve Anonymous gruplarının devlet sitelerine saldırısını olumlu görüyor mu ? Bu şekilde yapılan saldırılarla devletin politik görüşlerinin değişeceğine inanıyor mu ?
Redhack’in savcının hazırladığı dosyada pkk ile bağını ilişkilendirilmiş belgelerden dolayı terör örgütü ilan etmiş olabileceği ihtimali var mıdır? Böyle bir grubun terör örgütü ilan edilmesi ile ilgili söyleyecekleri nelerdir ?
İnternet sansürü hakkında ne düşünüyorsunuz? Adına sanal dünya da denen ve bilgiye erişimi en kolay hale getiren internet gibi bir aracın gerçek dünya üzerindeki kurallara göre yönetilmeye çalışılması size nasıl görünüyor?
Sayın Gökhan Ahi bazı yerlerde redhackin sempatizanıymış gibi demeçler vermişti. Ve onların yaptığı bazı işleri suç değilmiş gibi sadece hacktivizm olarak geçiştirmişti. Acaba bu gibi şeyler kendisini hedef alacak şekilde yapılsa kişisel bilgileri yayınlansa, sitesi hacklenip açılmasa acaba o zamanda bu objektifliğini koruyabilecek mi?

Bütün bu soruları ve daha bir çok konu başlığını ele aldığımız bu keyifli sohbetimizi umarız sizler de keyifle izlersiniz.

Görüş ve önerileriniz için [email protected] ve [email protected] adreslerine mail atabilirsiniz. Güvenlik TV’yi Twitter’dan takip etmek için @guvenliktv

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.