Güvenlik TV Bölüm 11 – Gökhan Poyraz ile Yeni Nesil Güvenlik

Güvenlik TV’nin 11. bölümü ile karşınızdayız. Bu bölümde yine geçtiğimiz 15 gün süresince bilişim güvenliği alanında neler yaşandı, hangi konular konuşuldu bunları ele almaya çalıştık.
Bu bölümde konuk olarak Fortinet Türkiye’den Güvenlik Danışmanı Gökhan Poyraz’ı ağırladık. Konuğumuzla “Yeni Nesil Güvenlik” konusunu masaya yatırdık. “Yeni Nesil Güvenlik nedir?Yeni nesil ile neler geldi? Ya da yeni nesil güvenlik çözümleri başlığı altında neleri konuşmak daha doğrudur? Yeni nesil güvenlik çözümleri arasında sayılan Application Control ile amaçlanan şey nelerdir? Eğer uygulamalar SSL üzerinden iletişim kuruyorsa bu durumda Application Control nasıl sağlanır? Yeni nesil IPS’lerin taşıması gereken özellikler nelerdir? Yeni nesil güvenlik çözümlerinde IPv6 desteğinin olması neden önemlidir? Yeni nesil güvenlik çözümlerinde kablosuz ağlar için sunulan yeni güvenlik önlemleri nelerdir? Yeni nesil güvenlik ürünlerinin yada çözümlerinin halihazırda etkisiz kaldığı tehditler var mıdır, varsa nelerdir? Sanallaştırma platformalarının güvenliği konusunda neler yapılıyor?”

Bizler hazırlarken büyük keyif aldık, umarız sizler de izlerken keyif alırsınız.

Bölüm 11’nin notlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Güvenlik TV’yi twitter’da takip etmek için @guvenliktv

4 Comments

  1. Tebrikler…

  2. Serhat KILIÇASLAN

    merhabalar yayınlarınızı ilgiyle izliyoruz. izliyoruz dedim çünkü İstanbul bilişim suçlarıyla mücadele şube müdürlüğündeki arkadaşlarımız yapmış olduğunuz bu aktivitenin yararlı olduğu konusunda hemfikirler.

    bir istekte bulunmak istiyorum. yayınlarınız esnasında tartışmış olduğunuz konuların kısaltmaları veya terimlerin alt yazı ile belirtilmesi uygun olacaktır. konulara vakıf olmayan arkadaşlar için bunun iyi olacağını düşünüyorum. aslında kendim için iyi olacağını itiraf etmeliyim.

    çalışmalarınızda başarılar dilerim iyi günler.

  3. Serhat Bey merhabalar,

    İlginiz için çok teşekkür ederiz. Sektör tarafından ilgiyle karşılanması bizi daha da motive ediyor.

    Bahsettiğiniz konu ile ilgili olarak elimizden geldiğince her bölüme özel notlar kısmını yayınlıyoruz ve konuştuğumuz konulara ilişkin o sayfada gerekli referans ve adresleri veriyoruz. Her bölümü izledikten sonra o bölüme ait botlar kısmına da göz atmanızı tavsiye ederiz. İlginiz için tekrardan teşekkürler.

    İyi çalışmalar.

    Halil ÖZTÜRKCİ

  4. Merhabalar,
    Video yayından kaldırılmış mümkünse tekrar eklenebilir mi
    Bu bölümü kaçırmışım da

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.