Av. M. Gökhan Ahi’ye Sorularınızı Sorun

Güvenlik TV 14. bölümünün konuğu, Avukat M. Gökhan Ahi. Konuğumuzla Türkiye’de Bilişim Hukukunu, Anonymous ve RedHack saldırılarını konusacagiz.

Merak ettiğiniz soruları Gökhan Ahi’ye sorabilirsiniz. Sorularınızı lütfen bize [email protected], @guvenliktv twitter hesabı veya bu duyuruya yapacağınız yorumlar aracılığıyla ulaştırınız.

7 Comments

  1. Dursun Korkmaz

    Sayın Gökhan Ahi ‘ nin bir roportajında Redhackin twitter hesabının kapatılmasının sansürle ilgili olduğunu ve bu şekilde engellenmemesi gerektiğini savunmuştu.
    Benim sorum acaba Redhackin twitter hesabı düşüncelerini yansıttığı twitlerinden dolayı mı yoksa kişisel verilerin paylaşılmasında yaptığı ihlalden dolayı mı kapatılmıştır?
    Ve de eğer paylaşılan bilgiler arasında kendi bilgileri olsa aynı şekilde tepki de bulunacak mıydı? Bunların cevaplarını merak ediyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim. Programınızı merakla izliyor olacağım.

  2. Melis Bıçakcı

    Merhaba
    Acaba Gökhan bey Redhack ve Anonymous gruplarının devlet sitelerine saldırısını olumlu görüyor mu ?
    Bu şekilde yapılan saldırılarla devletin politik görüşlerinin değişeceğine inanıyor mu ?
    Yoksa yapılan saldırıların amaçlarını sadece bir duvara yazı yazılmasından ibaret mi görüyor ?
    Teşekkürler.

  3. Selamlar Benim gökhan bey e iletmek istediğim şey basından duyduğumuz kadarıyla redhack grubunun terör örgütü ilan edilmesini komik bulanlar eleştirenler var fakat bir tarafta da redhack grubunun pkk yı terör örgütü kabul etmemesi ve devrimci kardeşleri olmasından dolayı desteklemesi gibi duyumlar alıyoruz. Acaba savcının hazırladığı dosyada pkk ile bağını ilişkilendirilmiş belgelerden dolayı terör örgütü ilan etmiş olabileceği ihtimali var mıdır? Böyle bir grubun terör örgütü ilan edilmesi ile ilgili söyleyecekleri nelerdir ?

  4. Elif Yıldırım

    mrb
    Türkiye’de bir çok kuruma yapılan saldırıları takip ediyoruz görüyoruz.
    Redhack grubunun yaptığı saldırılarına bakarsak bunlar genelde tehlikeli olarak nitelendireceğimiz saldırılardan ve gizli bilgileri çıkaracak derecede saldırılardan olmadı.
    Acaba büyük profesyonel gruplar tarafından basına yansıtılmayan arka planda bir çok gizli bilgilerin ele geçirilmesi gibi saldırıların gerçekleşmiş olabileceği ihtimaline yer veriyor mu? Basına yansıyanlardan hariç Türkiyede çok büyük saldırılar gerçekleşti mi bu konuda takipçi kişilerden biri olarak halktan daha fazla bildiği konular var mıdır?

  5. Merhaba
    Acaba Gökhan Bey internet sansürü hakkında ne düşünüyor? Bunu sadece Türkiye eksenli değil genel dünya devletlerinin bu konuda yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları yönünden bakarsanız sevinirim. Ayrıca adına sanal dünya da denen ve bilgiye erişimi en kolay hale getiren internet gibi bir aracın gerçek dünya üzerindeki kurallara göre yönetilmeye çalışılması size nasıl görünüyor? Bu birazda bilinçaltında Matrix’in dünyayı ele geçirmesinden korkma durumu mudur yoksa?
    Teşekkürler.

  6. Celal Yılmaz

    Sayın Gökhan Ahi bazı yerlerde redhackin sempatizanıymış gibi demeçler vermişti. Ve onların yaptığı bazı işleri suç değilmiş gibi sadece hacktivizm olarak geçiştirmişti. Acaba bu gibi şeyler kendisini hedef alacak şekilde yapılsa kişisel bilgileri yayınlansa, sitesi hacklenip açılmasa acaba o zamanda bu objektifliğini koruyabilecek mi?
    Teşekkürler

  7. Merhaba,
    Benim merak ettigim nokta su, Gökhan Bey gibi saygın bir hukukçu, Redhack sempatizanı gibi görünüyor olmaktan ne kadar rahatsızlık duyuyor? Redhackin twitlerini takipcileriyle paylaşmanın imajını zedeleyebilecegi hiç düşünmüyor mü?
    Kendisinin bilgi ve deneyimlerini sormamız gereken böyle platformlarda halkın buyuk çoğunluğunun tepkisini çeken hacker gruplarının savunuculuğu iddiasını tartışıyor olmak hem onun hem bizim zamanimizi kaybettirmiyor mü?
    Son olarak, devlet kurumları icinde siber güvenlik konusunda teknik bilgisi cok geniş çalışanların olabileceğini, ancak onlarca kurum ve yüzlerce internet servisini savunmanın nasıl bir is olabileceğini, özel sektörde su an aldıkları maaşın en az 3 katına is bulabilecekken kendilerini vatan millet sevgisine adayip gece gündüz çalışanların yaptıklarını hafife alan twitter atmanın vicdanları yaralayabilecegini hiç düşünmüyor mü?
    Teşekkürler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.