Güvenlik TV Bölüm 31 – Seçim Gündemi, Yasaklar, San***

Herkese merhaba!

Güvenlik TV’nin 31. bölümüyle karşınızdayız. Bu bölümde ve bundan sonraki bölümlerde Mert, Halil ve Sertan hep birlikte olacağız. Yine eskisi gibi programı düzenli olarak yapmaya devam ediyoruz. Bizlere [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu bölümde Türkiye’de ve Internet’te yaşanan olayların damgasını vurduğu Internet yasakları ve sansür konularını, farklı bir bakış açısıyla, güvenlik perspektifinden masaya yatırdık. Internet üzerinden yayınlanan kasetler, gizli bilgiler; Twitter, YouTube engeli ve engellenen servisler, engellemeleri aşma ve olası riskleri elimizdeki bilgiler ve naçizane bakış açımızla yorumladık. Bu sırada dünyada ne gibi güvenlik olayları yaşandığını da konuştuk. Target’ın yaşadığı güvenlik ihlalinin ardından, PCI ve güvenlik denetim hizmetleri veren Truswave’e açılan dava ve olası etkileri, Windows XP’nin ömrünün dolması gibi önemli uluslararası olaylar bunlardan bazıları.

17. bölümden beri görüşemiyoruz, özlemişim. Belki bundan dolayı sohbeti biraz fazla uzattık ama çekerken çok keyif aldık. 31. bölümümüz de gündemdeki tape’ler gibi sonlandı :) İzlerken sizlerin de keyif almanızı dileriz.

Bir süre aranızda olamama sebebim de 17. bölümü izleyenlerin bildiği gibi yurtdışında çalışmamdı. Belki bu konu için ayrı bir bölüm hazırlanması gerekir ve planlı bir şekilde konuşulmalı ama bizim girizgahımız da bu noktadan oldu. Yurtdışı mı Türkiye mi? İlk akla gelen farklılıklar.

Yokluğumda Güvenlik TV’yi -belki benden de iyi bir şekilde- temsil ettiği, Halil’le birlikte başladığımız Güvenlik TV projesine destek verdiği ve ekibimize katıldığı için Mert Sarıca’ya tekrar teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki bölümlerde görüşmek üzere, Güvenlik TV adına,
Sertan Kolat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.