Güvenlik TV Bölüm 21 – Gündemdeki Olaylar

Güvenlik TV’nin 21. bölümü ile karşınızdayız. Bu bölümde son bir ay içinde güvenlik camiasında yaşanan olayları konuştuk.
Konuştuğumuz haber başlıklarının bazıları şunlar;

-BTK, TTNET A.Ş’ye Phorm ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

-Geçen hafta Türkiye’deki iki GSM operatöründen geliyormuş gibi gönderilen ve ekinde Zeus zararlısı olduğu tahmin edilen hedefli saldırılara ilişkin maillere rastlandı. Gönderilen maillerde fake “Received: from” başlığı kullanılmış.

-Dünyanın en önemli Siber Güvenlik Eğitim Programı Black Hat (siyah şapka), 2013 yılından itibaren İstanbul’da düzenlenmeye başlanacak. UBM Türkiye tarafından üstlenilen eğitimlere, dünyanın en ünlü hacker, IT uzmanı ve siber güvenlik dahileri katılacak. Hükümetlere ve özel şirketlere hizmet veren Black Hat Grubu, 11-14 Eylül 2013’te İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

-ABD Hükümeti, Endüstriyel Casusluk ve Hack Vakalarına Karşı Özel Bir Savcılık Birimi Kuruyor
Çeşitli kaynaklarda 2012 yılında endüstriyel casusluk amacıyla yapılan siber saldırıların arttığı rapor edilmekte. ABD hükümeti de bu raporları dikkate alarak yeni bir çalışma başlattı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığı içinde oluşturulan yen bir birimde 100 kadar savcı yetiştirilecek ve bu savcılar, yabancı ülkelerden gelen siber saldırıları takip ediyor olacaklar. ABD Adalet Bakanlığı bu yeni proje ile birlikte endüstriyel hırsızlık yapan firmaların ABD ve Avrupa’da iş yapamaz hale getirileceğini söylemekte.

-Bankalar Hackerlarla Başetmeyi Öğreniyor
Öncesine kadar hackerların beklenmedik saldırılarına boyun eğen bankalar altyapı ve güvenlik yatırımları sayesinde bunları karşılar duruma geldiler. Amerika’da, aralarında Bank of America Corp, JPMorgan Chase & Co ve U.S. Bancorp’un da olduğu bankalar, siber saldırılara maruz kalmalarına rağmen servislerinin sekteye uğratılmasını engellemeyi başardı.

-Amazon App Store’da da zararlı uygulamaya rastlandı.Hackerların yeni hedeflerinin akıllı cihazlar olduğunun göstergesi bu durum.

-El Kaide’nin web siteleri iki hafta önce bir siber saldırıya maruz kalmıştı. Siteler şu an offline durumda ve Amerikan istihbaratı siteleri sürekli gözetliyor.

-TSK’da Siber Savunma Merkez Başkanlığı oluşturuldu ve başına bir tuğgeneral atandı.

-TBMM İnternet Araştırma Komisyonu’nun raporu açıklandı.Yerinde tespitler ve öneriler var.

Görüş ve önerileriniz için [email protected] ve [email protected] adreslerine mail atabilirsiniz. Güvenlik TV’yi Twitter’dan takip etmek için @guvenliktv

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.