Güvenlik TV Bölüm 10 – Emre Tınaztepe ile Zararlı Kod Analizi

Güvenlik TV’nin 10. bölümü ile karşınızdayız. Bu bölümde yine geçtiğimiz 15 gün süresince bilişim güvenliği alanında neler yaşandı, hangi konular konuşuldu bunları ele almaya çalıştık.

Bu bölümünde Zemana firmasından Emre Tınaztepe’yi ağırladık.Konuğumuzla Malware Analizi konusunda derinlemesine bir sohbet gerçekleştirdik. Zararli yazilim analisti olmak isteyenler ise nereden baslamali, nasil devam etmeli? Zararli yazilim analistleri hangi alanlarda calisabilir? Gunumuzde malware analizi alaninda karsilasilan en zorlu durum nedir? Antivirus, anti-malware ureticilerinin yasadiklari sikintilar neler? Malware analizi icin guvenli bir calisma ortami nasil olusturulabilir? Zararli yazilim analizi ile uğraşanların araç kitinde hangi uyguşamalar var? Zararli yazilimlar hangi teknikleri kullanarak analistlerin islerini zorlastiriyorlar? (antidebugger teknikleri, kod karmasiklastirma ve sifreleme, disassembler programlarini yaniltma teknikleri) Polymorphism ve Metamorphism nedir? Kapatılan VX Heavens sitesi yerine takip edilebilecek başka bir web sitesi var mı?

Bütün bu soruları ve daha bir çok konu başlığını ele aldığımız bu keyifli sohbetimizi umarız sizler de keyifle izlersiniz.

Bölüm 10’nin notlarına http://guvenliktv.org/2012/05/bolum-notlari-bolum-10.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüş ve önerileriniz için [email protected] ve [email protected] adreslerine mail atabilirsiniz. Güvenlik TV’yi Twitter’dan takip etmek için @guvenliktv

2 Comments

  1. Çok keyfle izledim. Teşekkürler :)

  2. 10. bölüme, 10 numara bir konu ve konuk olmuş,emeği geçen herkese teşekkürler.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.